вест_слика

Новите хаптички технологии неопходни за широко усвојување на уреди за AR/VR

402180863
вести (3)
pexels-eren-li-7241583

Како што е опишано од Facebook, Metaverse би бил обединување на физичката и виртуелната реалност што овозможува peer-to-peer, реална интеракција во дигитални работни средини.Соработката ќе имитира искуства од реалниот свет каде елементите AR и VR ќе се комбинираат за да им овозможат на корисниците да искусат опипливи услови неограничени со законите на физиката (можеби).Без разлика дали станува збор за патување, веселба, работа или трчање, теоретски би можеле сето тоа да го направите на метаверс.

Освен тоа, AR и VR технологиите сè повеќе ќе се користат во игрите, обуката на вработените, здравството, образованието и забавната индустрија.

околу 012

Во нивната сегашна форма, видовме бројни играчи кои доаѓаат на овој пазар со надеж дека ќе се движат кон мејнстрим усвојување.Некои доживеаја мал успех, додека други паднаа на рамно.Зошто е ова?Како на пример, повеќето луѓе не уживаат во долготрајни искуства во виртуелните светови, слушалките за AR и VR не се дизајнирани да даваат целосно извонредни искуства, со оглед на нивното ограничено видно поле, лошиот квалитет на екранот и недостатокот на акустика, како и тековниот дизајн на слушалките за носење не дозволува удобно, долготрајно користење проблеми.

околу 011

Затоа, како се преобликува светот на AR/VR Metaverse?

AR/VR Уредите за носење и рачката треба да ги земат предвид сите наши човечки разлики во форма, големина и димензија.За да ги ангажираат корисниците, уредите треба да овозможат прилагодување на големината, бојата, изгледот и материјалите на допир за врвна удобност.За AR/VR дизајнерите кои имаат задача да смислат иновативни идеи треба да следат што е тренд, одржлив развој каде што се креативните можности.

SILIKE се фокусира на истражување и развој на нови материјали за Haptics кои ги подобруваат искуствата со производите AR и VR што корисниците ги добиваат додека носат и ракуваат.

pexels-tima-miroshnichenko-7046979
pexels-eren-li-7241424

Бидејќи Si-TPV е лесен, долгорочен екстремно свилен, безбеден за кожата, отпорен на дамки и еколошки материјали.Si-TPV во голема мера ќе го подобри естетското и удобно чувство.Комбинира цврста издржливост и мек допир со отпорност на пот и себум за слушалки, фиксирани ремени за на глава, влошки за нос, рамки за уши, слушалки за уши, копчиња, рачки, рачки, маски, капаци за слушалки и линии за податоци.како и слободата на дизајнот и одличното поврзување со поликарбонат, ABS, PC/ABS, TPU и слични поларни подлоги, без лепила, обоеност, способност за прекумерно обликување, без мирис за да се овозможат уникатни куќишта за прекумерно обликување итн. .

300288122
pexels-sound-on-3394663
Новите хаптички технологии неопходни за широко усвојување на уредите ARVR
Затоа, како се преобликува светот на ARVR Metaverse
Затоа, како се преобликува ARVR Metaverse worl3
Одржлив-и-иновативен-21
Новите хаптички технологии неопходни за широко усвојување на уредите ARVR

Исклучително мекиот комфор на Si-TPV не бара дополнителни чекори за обработка или обложување.за разлика од традиционалните пластики, еластомери и материјали, тие можат да се рециклираат и повторно да се користат во вашите производни процеси, зачувување на енергија и намалување на загадувањето!

Ајде да возиме зелено, ниско-јаглеродно и интелигентно за развој на метаверс на AR&VR!

Време на објавување: мај-06-2023 година