вест_слика

Si-TPV модифицирани меки Tpu гранули: Ново поглавје во внатрешноста на цревото за туширање!

sgdg

Во нашиот секојдневен живот, сенката на цревото може да се види насекаде, па дури и го исполнува секој агол од нашиот живот, особено во секојдневната вода за туширање, топла и ладна вода треба да помине низ цревото, па материјалот на внатрешната цевка на цревото за туширање е доста важно. На денешниот пазар, материјалот за внатрешна цевка е главно изработен од PVC, PE, силикон и EPDM гума. Појавата на Si-TPV модифицираните меки Slip Tpu гранули отвори сосема ново поглавје на еколошки и издржливи внатрешни цевки за туширање.

Обичен материјал за црево за туширање

1. ПВЦ материјал

ПВЦ е кратенка од поливинил хлорид, главната компонента е поливинил хлорид, кој е еден вид материјал за подобрување на неговата отпорност на топлина, цврстина и корозија со додавање на други компоненти.

2.ПЕ материјал

PE е скратено за полиетилен, главната компонента е полиетилен, кој е нетоксичен, безопасен, цврст, отпорен на корозија, отпорен на стареење, отпорен на високи температури и ниски температури материјал.

3.Силиконски материјал

Силиконот е нов вид нетоксичен, безопасен, полимер еластичен материјал со одлична отпорност на високи температури, ниски температури, стареење и корозија.

4. EPDM материјал

EPDM, исто така познат како EPDM, е кополимер на етилен, пропилен и мала количина на неконјугиран диолефин, кој е еден вид материјал со мала густина, цврстина, отпорност на стареење, отпорност на корозија и отпорност на топлина.

ксклхсдио
шкдс
схфдсјј

Ова покажува дека отпорноста на топлина, отпорноста на стареење и корозија, како и многу добра цврстина, безбедност и заштита на животната средина се многу важни за цревата за туширање во бањата.

SILIKE воведува Si-TPVМодифицирани Soft Slip Tpu гранули, АМек еластичен материјалзаФлексибилност и издржливост на материјалите за црева, да креирате новиФлексибилни црева Tpu.

ОваSi-Tpv Материјали за Tpu флексибилни црева за туширање (Материјали црева, материјали за внатрешни црева) ја комбинира флексибилноста на гумата со преработувачките предности на термопластиката. Неговите предности се отпорни на абење, отпорни на стареење, отпорни на хемикалии, отпорни на дамки и лесно се чистат, не содржи пластификатори и други штетни материи, 100% може да се рециклира, со извонреден свилен допир за кожата, не е лесен за отекување и деформирање , добра цврстина, мека еластичност и висока заситеност на боите, со подобра издржливост на бојата.

Si-TPVМодифицирани Soft Slip Tpu гранулиимаат низок мирис, може да се врзат за различни супстрати. Si-TPV Modified Soft Slip Tpu гранулите може да се врзат за широк опсег на подлоги вклучувајќи PC, ABS, PC/ABS, TPU, PA6 и слични поларни материјали. Si-TPV Modified Soft Slip Tpu Granules се особено погодни за поврзување на црева во бањи и системи за водоснабдување и се ултра меко, еколошки решение.

Да претпоставиме дека сакате да го создадете цревото со најдобри перформанси досега во однос на флексибилноста, отпорот на тркалање и одржливоста или она што ја подобрува естетиката на бањата.

Креативни решенија, SILIKE го снабдува Si-TPV материјалот што ви треба!

For additional details, please visit www.si-tpv.com or reach out to amy.wang@silike.cn via email.

Време на објавување: 21.06.2024

Поврзани вести

Прет
Следно